Moldova a coborît opt poziţii în clasamentul ţărilor inovatoare

Moldova a coborît opt poziţii în clasamentul ţărilor inovatoare

Republica Moldova şi-a înrăutăţit situaţia în domeniul inovaţiilor, coborînd opt poziţii în clasamentul ţărilor inovatoare – The Global Innovation Index 2017.

Moldova a ocupat locul 54 din 127 de ţări, acumulînd în total 36,8 puncte. Anul trecut, ţara era pe locul 46 cu un indice de 38,4 puncte.

Clasamentul The Global Innovation Index 2017 este realizat de Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale a ONU. Topul este condus al doilea an consecutiv de Elveţia, urmată de Suedia, Olanda, SUA şi Marea Britanie.

România şi Ucraina şi-au îmbunătăţit situaţia în clasament cu şase poziţii, ocupînd locurile 42 (39,2 puncte) şi 50 (37,6). Rusia a coborît de pe locul 43 pe locul 45. La coadă se află Togo, Guineea şi Yemen.

Clasamentul este publicat anual începînd cu 2007 şi analizează în total şapte indicatori: instituţii, capital uman şi cercetare, infrastructură, nivelul de sofisticare a pieţelor, nivelul de sofisticare a companiilor, rezultatele din activitatea cognitivă şi tehnologică şi rezultatele activităţii creative.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load