Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Autoritățile pregătesc fuzionarea rețelelor electrice Red Nord și Red Nord Vest

16 iun. 2017,, 10:49   Economie
3701 0

Autoritățile Moldovei se pregătesc să fuzioneze două întreprinderi publice de distribuție a energiei electrice – „Red Nord” și „Red Nord Vest”, care deservesc populația din raioanele de nord și de nord-vest ale țării.

Această măsură este menită în vederea reducerii cheltuielilor și eventualei micșorări a tarifelor la energia electrică pentru consumatorii finali. Anunțul a fost făcut de către vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în cadrul unei întrevederi cu colectivul filialei Întreprinderii „Red Nord” – „Red Nord Rezina”, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, Calmîc a specificat că prin fuzionarea întreprinderilor „Red Nord” și „Red Nord Vest” se prevede nu doar reducerea costurilor operaționale sau de alt gen, dar, în mod special, reducerea tarifelor la energia electrică pentru consumatorii finali.

Ministrul Economiei a menționat că fuzionarea celor două companii se include în programul autorităților de reformarea și modernizare a sectorului energetic, asigurarea cetățenilor cu servicii de calitate etc.

În acest context vicepremierul Octavian Calmîc a vorbit despre acțiunile întreprinse de Guvern în direcția creșterii securității energetice a țării, inclusiv prin implementarea proiectelor de interconexiune cu sistemul comunitar prin intermediul României, derularea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii în domeniul energetic, etc.


Ministrul Economiei a apreciat acțiunile colectivului Filialei ”Red Nord Rezina” în perioada calamităților naturale din luna aprilie, cînd s-a reușit în cîteva ore de restabilit asigurarea cu energie electrică în localitățile din toate cele trei raioane deservite de această întreprindere.

De menționat că anterior Octavian Calmîc a spus că companiile „Red Nord” și „Red Nord Vest” se prevede să se supună privatizării în 2017, în paralel cu alte obiecte importante ale economiei naționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?