Platon a solicitat amînarea ședinţei de judecată în dosarul său

Platon a solicitat amînarea ședinţei de judecată în dosarul său

Judecătoria Chişinău a amînat joi şedinţa de judecată preliminară în dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon, condamnat deja la 18 ani de închisoare, care a cerut timp pentru a lua cunoştinţă de materialele celei de-a doua cauze penale pornite pe numele său.

Avocatul omului de afaceri, Eduard Rudenco, a spus că şedinţa ar putea avea loc săptămîna viitoare.

"Iniţial, Platon a solicitat traducerea tuturor celor 1 mie de pagini ale dosarului său, adunate în şase volume. Acest lucru este prevăzut de lege. Dar pentru această activitate este nevoie de timp şi de bani. S-a convenit că Platon va lua cunoştinţă de materialele dosarului prin intermediului unui traducător în limba pe care o cunoaşte (rusă - "I.")", a menţionat el.

Precizare: Veaceslav Platon a fost arestat pe 25 iulie 2016 la Kiev şi în aceeaşi zi a fost extrădat autorităţilor moldoveneşti, care l-au dat în căutare internaţională. Platon este acuzat de delapidarea din Banca de Economii a 800 mil. euro, precum şi de implicare în spălare de bani prin intermediul a trei bănci moldoveneşti a mlrd. din Rusia, în cadrul dosarului "Laundromat".


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load