Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ostalep despre politicienii care nu merită să fie votaţi

15 iun. 2017,, 18:00   Politică
8039 6

Nivelul culturii politice în veriga supremă a puterii în Moldova degradează considerabil.

Preponderenţa „politicienilor“ în organele legislative și executive duce la stratificarea societății şi denotă faptul că în politică sînt “introduse” în mod deliberat persoane cu tulburări psihice. Acest fapt l-a declarat în interviul pentru un canal internet privat Valeriu Ostalep, fost viceministru al afacerilor externe şi integrării europene, director al Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate, comunică NOI.md.

Personalitatea publică a declarat că în actuala componenţă a parlamenului el n-ar face apel la poziţia vreunuia din aleşii poporului. “N-am votat şi nici nu voi vota nici într-un fel de circumstanţe pentru vreunul din deputaţii, care în actualul parlament ridică mîinile pentru decizii controversate. Este evident că în cadrul campaniilor preelectorale ei se comportă absolut în alt mod, decît procedează după obţinerea mandatelor. Ei urmăresc, în primul rind, interesele lor personale. Pentru a obţine ce-şi doresc, 99% din politicieni sînt gata de orice. Nu trebuie să existe iluzii că unii politicieni sînt “mai curaţi” decît alţii. Pot exista şi excepţii rare, iar ele doar servesc drept confirmare a regulii generale”, a menţionat Valeiu Ostalep.


Această stare de lucruri, în opinia politologului, este condiţionată de faptul că în politică vin în mod conştient o mulţime de oameni, care suferă de tulburări psihice. “În politica noastră foarte frecvent se pomenesc persoane cu grave probleme psihologice. Unii dintre ei, spre regret, nu ştiu, cît sînt de bolnavi. Societatea, în consecinţă, suferă de preponderenţa unor atare “politiceni” în organele puterii executive şi legislative. Politicienii, la rîndul lor, se obişnuiesc cu faptul că se pot eschiva de responsabilitate pentru faptele lor, din care motiv noi devenim victime ale haosului, pe care îl urmărim astăzi în politica internă”, este convins fostul viceministru al afacerilor externe şi integrării europene.

Cu toată aflarea evident egoistă a politicienilor la putere, ei obţin mandate şi continuă să urmărească interese personale. “Politicienii fac uz de retorica în exclusivitate favorabilă pentru dînşii. Dacă candidatul, care aspiră la fotoliul de deputat, va spune, admitem, că în caz de accedere la putere el va majora cetăţenilor amenzile de cinci ori, pentru dînsul, fireşte, nu va vota nimeni. Dacă însă el va promite limitarea pretutindeni a drepturilor şi libertăţilor sau va refuza să răspundă la întrebarea adresată în limba rusă, este puţin probabil că va fi susţinut de un număr suficient de oameni pentru accedere în parlament. Bineînţels, ajungînd deja la putere, ei fac aceasta, dar în timpul campaniilor preelectorale cetăţenii, spre regret, calcă pe aceeaşi “greblă” şi se lasă duşi de nas de promisiunile politicienilor. Inspiră optimism doar faptul că, cu fiecare an, un număr tot mai mare de oameni nu are încredere în acei, care aspiră sau deja au ajuns la putere”, a conchis Valeriu Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?