X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ședinţa de judecată în dosarul „grupului Petrenco” a fost amînată

15 iun. 2017,, 18:10   Politică
1978 1

După circa 20 de luni, procesul de judecată în dosarul intentat după protestele antiguvernamentale din 6 septembrie 2015, cu participarea fostului deputat Grigore Petrenco și altor activiști din opoziție, este pe final.

O ultimă ședință de judecată urma să aibă loc astăzi la Judecătoria sectorului Rîșcani, însă a fost amînată cu o săptămînă.

Potrivit lui Grigore Petrenco, ședința a fost amînată pe motiv că procurorii au venit nepregătiți la ședința de judecată.

„Faptul că procurorii au venit nepregătiți este o lipsă de respect față de noi toți. Au trecut 20 de luni de la proteste, dar dosarul a fost tergiversat de fiecare dată de partea acuzării. Procurorii au solicitat în ultima ședință șapte zile și li s-a acordat zece zile. Chiar și așa, au venit nepregătiți. Instanța le-a dat încă un termen, fără a-i avertiza sau sancționa cumva”, a declarat Petrenco.

„Noi am solicitat instanței un termen pentru că am considerat că este unul insuficient, respectiv, la ședința de astăzi este un drept al oricărei părți de a mai solicita timp. Nu este o tergiversare”, a spus procurorul care instrumentează cazul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?