X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Autoritățile, în căutare de soluții la problema gestionării deșeurilor

15 iun. 2017,, 16:23   Capitala
2292 0

La Guvern a avut loc o nouă reuniune de lucru dedicată soluționării problemei privind transportarea deșeurilor din Chișinău. În cadrul ei au fost discutate măsurile și acțiunile ce trebuie întreprinse în această direcție.

Ședința de lucru, cu participarea factorilor de decizie şi a reprezentanţilor comunei Bubuieci, a fost convocată de secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac.

În cadrul şedinţei, Valentin Guznac a reiterat angajamentul Executivului de a monitoriza procesul de evacuare a deşeurilor la mina din comuna Bubuieci, accentuînd competenţele autorităţilor publice centrale şi locale. De asemenea, secretarul adjunct al Guvernului le-a solicitat responsabililor implicare maximă în realizarea prevederilor Procesului-verbal semnat pe 5 iunie curent, în urma şedinţei operative convocate de prim-ministru, cu participarea factorilor de decizie şi a grupului de persoane delegat de localnicii satului Bubuieci.

Participanţii au discutat despre acţiunile care au fost şi care urmează a fi întreprinse pentru soluţionarea tuturor problemelor ce ţin de redirecţionarea transportării deşeurilor menajere solide din municipiul Chişinău către un alt poligon. Astfel, pe 16 iunie curent, Primăria Municipiului Chişinău va organiza licitaţia de achiziţionare a utilajului pentru staţia de epurare, la care vor participa şi reprezentanţi ai grupului de iniţiativă, aceasta fiind publică. Ulterior vor fi examinate şi puse în aplicare acţiunile de conservare şi recultivare a depozitelor de la mină, în conformitate cu cerinţele legislaţiei mediului.

În urma controlului efectuat de Ministerul Mediului prin intermediul Inspectoratului Ecologic de Stat, împreună cu reprezentanţii grupului de iniţiativă, la depozitul de deşeuri menajere municipale de pe strada Uzinelor au fost depistate mai multe nereguli privind respectarea legislaţiei de mediu. Drept urmare, au fost aplicate amenzi şi luate măsuri de prevenţie.

La final, părţile au convenit să se convoace săptămîna viitoare într-o nouă şedinţă de raportare şi de monitorizare a problemelor identificate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?