Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Fiecare al treilea moldovean nu-și cunoaste drepturile

15 iun. 2017,, 13:06   Societate
1633 0

Fiecare al treilea moldovean nu poate numi un drept sau o obligație a cetățeanului, notează NOI.md.

34% dintre moldoveni au dificultăți în a răspunde la întrebarea care este singura sursă a puterii în stat și cine este purtătorul suveranității. Doar o treime dintre moldoveni cunosc răspunsul – poporul.

Acestea sînt cîteva dintre concluziile studiului "Conștiința civică în Ucraina, Republica Moldova și Belarus", realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei, în cadrul unui proiect implementat de PNUD Ucraina.

Constatările principale ale studiului sînt grupate în 4 secțiuni și includ următoarele subiecte: cunoștințe civice, comportament civic, atitudine și convingeri civice, perspectivele educației civice.

Studiul a fost efectuat în perioada iunie-septembrie 2016 și a cuprins două etape: sondajul sociologic reprezentativ pentru populația adultă și focus-grupurile cu publicul și cu experții.


Dimensiunea eșantionului pentru Republica Moldova a fost de 400 de persoane, iar marja de eroare nu depășește 1,6% pentru aproape 50% de indici cu un nivel de încredere de 0,95 și efect de sondaj de 2.

Studiul poate fi accesat aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?