X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Tenismenele din Moldova le-au învins pe rivalele din Africa

14 iun. 2017,, 13:30   Sport
2597 3

Selecţionata feminină de tenis a Moldovei a început în mod reuşit evoluţia în “Cupa Federaţiei”.

În primul meci al grupei a 3-a a Zonei Euro-Africane a Cupei Federaţiei (Federation Cup), care se desfăşoară la Chişinău, gazdele au dispus cu un scor mare de jucătoarele de tenis din Mozambic. Pînă la finele săptămînii ele urmează să joace încă cu două selecţionate din Africa, comunică NOI.md.

Sportivele noastre nu au dus lucrurile pînă la întîlniri decisive, unde victoria poate deveni rezultatul evoluţiei adversarelor în cîteva seturi, şi au dispus de reprezentantele Mozambicului în trei întîlniri cu scorul total de 3:0. La început au eclipsat tenismenele Daniela Ciobanu şi Vitalia Stamat, care au dispus de rivale la categoria simplu. Ciobanu a învins-o pe Marietta Nyamitamba, cu scorul de 6:2, 6:1, iar Vitalia Stamat a avut nevoie de un set mai puţin pentru a o învinge pe Claudia Sumaya.

Victoria decisivă a fost obţinută de sportivele moldovene în categoria perechi, în care Alexandra Perper şi Gabriela Porubin au dispus de perechea Claudia Sumaya şi Liubov Nhamitambo, cu scorul de 6:1 şi 6:0. Acest rezultat a permis selecţionatei feminine a Moldovei să acumuleze primele trei puncte în grupa a 3-a a Zonei Euro-Africane, în care sînt reprezentate, de asemenea, echipele Algeriei şi Marocului. Anume cu aceste ţări din Africa de Nord fetele noastre urmează să joace pînă la 17 iunie.


În total, pentru calificarea în grupa a 2-a a Zonei Euro-Africane a Cupei Confederaţiei, evoluţia în cadrul căreia este mai prestigioasă, luptă 15 echipe feminine, care în aceste zile joacă pe terenurile Şcolii Republicane Specializate de Tenis, ale căror cîştigătoare vor lupta în două meciuri suplimentare şi se vor determina deţinătorii primelor două bilete la turneul de un rang mai înalt.

Cupa Federaţiei este cel mai prestigios turneu mondial de tenis al selecţionatelor feminine. Turneul se organizează anual din 1923, deşi din anul 1963 turneul a avut loc cu întreruperi. Campioane en-titre ale turneului sînt sportivele din Cehia. La masculin formatul analogic al turneului este Cupa Davis (Davis Cup).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?