Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cînd va fi îmbunătăţita legislaţia în domeniul mass-media

14 iun. 2017,, 11:52   Politică
1350 0

Primele propuneri de îmbunătăţire a legislaţiei mass-media vor fi gata spre sfîrşitul anului, a declarat preşedintele Parlamentului, vicepreşedintele Partidului Democrat, Andrian Candu.

Ieri, în cadrul primei şedinţe a Grupului de lucru pentru îmbunătăţirea legislaţiei mass-media, Candu a subliniat importanţa cooperării dintre radiodifuzori, experţi, ONG-uri, deputaţi, CCA şi Guvern pentru ajustarea normelor locale la cele europene.

La şedinţă au fost stabilite priorităţile Grupului de lucru, inclusiv elaborarea unui nou cod al audiovizualului şi a Strategiei privind securitatea informaţională a ţării. De asemenea, Grupul de lucru îşi propune perfecţionarea legislaţiei privind publicitatea şi cea privind accesul la informaţie, elaborarea unei noi legi a presei, identificarea soluţiilor juridice privind oferirea de facilităţi fiscale pentru producţia media autohtonă.

Andrian Candu a subliniat că, în următoarele două săptămîni, membrii Grupului de lucru vor prezenta propunerile de îmbunătăţire a legislaţiei în domeniul mass-media, inclusiv proiectele asupra cărora s-a lucrat anterior.

La rîndul său, Roberta Battista, copreşedintă a grupului de lucru, coordonatoare de proiecte în cadrul Direcţiei mass-media a Consiliului Europei, a încurajat membrii Grupului de lucru să ia decizii fezabile pentru un mediu informaţional care să susţină pluralismul de opinii şi libertatea de exprimare. Oficialul a menţionat că obiectivul Consiliului Europei este adoptarea unui nou cod al audiovizualului, pînă la finele anului.

Preşedintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Vladimir Hotineanu, a declarat că o serie de legi din domeniul mass-media sînt învechite, unele fiind chiar din 1994, şi urmează a fi elaborate altele noi, în pas cu cerinţele timpului.


Grupul de lucru pentru îmbunătăţirea legislaţiei mass-media este format din radiodifuzori, reprezentanţi ai ONG-urilor de profil, precum şi ai CoE, Delegaţiei UE, CID NATO, CCA, Guvern şi Parlament. Cu statut de observatori sînt prezenţi reprezentanţi ai OSCE Ambasadei Suediei, Ambasadei SUA, fundaţiei Soros, PNUD.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?