Scandal în lumea modei! Un designer cunoscut s-a inspirat dintr-o opera de muzeu

Scandal în lumea modei! Un designer cunoscut s-a inspirat dintr-o opera de muzeu

Controversă în lumea modei. Celebrei creatoare americane de modă Tory Burch i se atrage atenţia, într-o postare care a devenit virală pe Facebook, că a copiat designul unei haine tradiţionale din Romania, care se află expusă la Muzeul de Artă Metropolitan din New York.

Pe pagina proprie de Facebook, "La Blouse Roumaine", prima comunitate din Romania dedicată iei, atrage atenţia că Resort 2018, colecţia brandului fashion Tory Burch, se aseamănă extrem de mult cu hainele tradiţionale româneşti.

Una dintre jachetele Tory Burch arată aproape la fel, dacă nu identic, ca o haină românească, un suman de la începutul secolului 20, expusă la Muzeul de Artă Metropolitan din New York.

Cei de la "La Blouse Roumaine" i-au transmis un mesaj pe Facebook creatoarei americane, pe care o roagă să menţioneze de unde s-a inspirat în ceea ce priveşte designul şi să corecteze descrierea în care se nota că sursa de inspiraţie este africană. 

În acest moment, postarea celor de la La Blouse Roumaine are peste 20.000 de share-uri.

Reacţia? Utilizatorii români au observat că mesajele şi comentariile pe care le scriu pe pagina de Facebook a brandului Tory Burch sînt şterse mai mereu, mulţi dintre aceştia fiind blocaţi.

"În încercarea noastră de a rezuma colecția, am omis o referință la o frumoasă haină românească, ce a inspirat una dintre piese. Fie cî e România, Uganda, ori Franța, sîntem un brand care tine sa celebreze femeile din toate țările și culturile"

Tory Burch conduce un imperiu fashion de 2 miliarde de dolari, notează BBC News.

Credit foto: Facebook La Blouse Roumaine

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load