X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cum cred moldovenii că ar trebui să se numească limba de stat – sondaj

13 iun. 2017,, 15:50   Societate
4391 14

Rezultatele unui sondaj de opinie prezentat astăzi arată că moldovenii optează pentru ca limba de stat a Republicii Moldova să se numească „limba moldovenească”, notează NOI.md.

Astfel, 76 % dintre intervievați s-au pronunțat pentru această denumire, iar alți 23% - pentru limba română. Unu la sută dintre intervievați nu au știut ce să răspundă.

Aceeași cercetare mai relevă că o mare parte dintre cetățeni (78%) susțin studierea disciplinei Istoria Moldovei în instituțiile de învățămînt. Respondenții au fost rugați să răspundă la această întrebare în contextul referendumului consultativ inițiat de președintele Igor Dodon.

Iată cum s-a repartizat procentajul la celelalte trei întrebări propuse de șeful statului:

„Susțineți reducerea numărului de deputați de la 101 la 71?” 88% - Da; 7% - Nu.


„Susțineți abrogarea „legii miliardului”?” 73% - Da; 23% - Nu.

„Susțineți acordarea drepturilor constituționale suplimentare președintelui pentru dizolvarea Parlamentului?” 53% - Da; 39 – Nu.

Sondajul a fost efectuat de Fondul Opiniei Publice la comanda companiei „Poliexpert”, pe un eșantion de 1789 de persoane din 110 localități ale țării. Perioada de colectare a datelor este 26 mai – 5 iunie curent. Marja de eroare a sondajului este de ± 2,3%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?