X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cel mai rar și exclusivist pașaport din lume emis doar pentru trei persoane

14 iun. 2017,, 04:30   Externe
3610 0

Doar trei membrii ai unui ordin cavaleresc medieval au dreptul să dețină pașaportul care le deschide toate granițele. Ceilalți membrii ai ordinului trebuie să aibă în călătoriile lor internaționale pașapoarte emise de țările de origine.

În principiu, un pașaport este cu atît mai valoros cu cît permite posesorului să călătorească în cît mai multe țări fără viză. La acest capitol, pașaportul german, deținut de milioane de oameni, permite accesul fără viză în 176 de țări din 218.

Pașaportul Ordinului Suveran Militar de la Malta este cu atît mai prețios cu cît poate fi deținut doar de trei persoane, spre deosebire de alte pașapoarte care pot fi deținute de milioane de oameni.

Doar trei pașapoarte ale ordinului circulă în același timp, iar acestea sunt aferente cele mai înalte funcții ale celui mai vechi ordin care a supraviețuit istoriei. Cele trei funcții care se bucură de privilegiile pașaportului special sînt: marele maestru, marele maestru adjunct si cancelarul.

În prezent Ordinul Suveran Militar de la Malta își păstrează latura militară doar în nume, organizația fiind implicată astăzi în activități de caritate care vizează, în special cauze medicale. Ordinul are 13.500 de cavaleri, 80.000 de voluntari si 25.000 de angajați.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?