Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sankt-Petersburgul va spori achizițiile de produse alimentare din Moldova

13 iun. 2017,, 09:10   Economie
2238 1

Sankt-Petersburgul este interesat în extinderea volumului de achiziții de produse alimentare din Moldova și crearea întreprinderilor de prelucrare a produselor agricole moldovenești și livrarea acestora pe piața rusească.

Acest fapt a fost menționat de guvernatorul orașului Sankt-Petersburg, Gheorghi Poltavcenko, în cadrul unei întrevederi susținute la Chișinău cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, relatează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al guvernatorului capitalei de nord a Rusiei, în cadrul întrevederii delegației oficiale a orașului Sankt-Petersburg, în frunte cu Gheorghi Poltavcenko, cu Igor Dodon, au fost discutate perspectivele cooperării dintre Sankt-Petersburg și Moldova, regiunile ei și, în primul rînd, UTA Găgăuzia.

Potrivit lui Gheorghi Poltavcenko, există un interes reciproc față de dezvoltarea relațiilor. „În ultimul timp, la nivelul primelor persoane în stat se susțin consultări active și de stabilesc contacte. Noi am discutat perspectivele eventualei cooperări și organizării unui dialog între comunitatea de afaceri de la Sankt-Petersburg și cea din Moldova în cadrul unei cooperări mai strînse, elaborarea unor proiecte concrete în diverse direcții. În primul rînd, a celor legate de livrarea produselor alimentare și crearea întreprinderilor de prelucrare a produselor agricole moldovenești și livrarea acestora pe piața rusească”, a spus guvernatorul.

El a explicat că deja au fost ridicate anumite bariere în dezvoltarea relațiilor și asupra acestui lucru se muncește în continuare, inclusiv asupra organizării introducerii netaxate a unui șir de produse moldovenești pe teritoriul Federației Ruse.


Pe lîngă aceasta, în cadrul întrevederii au fost dezbătute chestiuni referitoare la cooperarea umanitară și cea culturală. „Ținînd cont de relațiile noastre bune de demult, dovedite de prietenia noastră seculară, relațiile noastre umanitare au posibilități nelimitate. Și acest lucru este foarte important. Sankt-Petersburgul va participa activ la extinderea și consolidarea lor”, a specificat Gheorghi Poltavcenko.

Guvernatorul orașului Sankt-Petersburg s-a întîlnit la Chișinău și cu persoane care au supraviețuit blocadei Leningradului și locuiesc acum pe teritoriul Republicii Moldova. El le-a mulțumit veteranilor pentru poziția civică activă, participarea la viața publică și contribuția adusă la păstrarea memoriei despre evenimentele care au avut loc în timpul războiului.

Guvernatorul a menționat că Guvernul orașului Sankt-Petersburg menține legătura cu veterani din diverse orașe și țări. În acest an reprezentanții Moldovei au sosit la Sankt-Petersburg pentru a sărbători o nouă aniversare a eliberării orașului Leningrad de sub blocada fascistă și Ziua Victoriei. Gheorghi Poltavcenko le-a înmînat participanților la întrevedere cadouri pentru amintire.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?