Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Sute de euro amendă pentru scăldatul în fîntînile din Roma

13 iun. 2017,, 05:30   Externe
1637 0

Turiştii care vor încerca să se răcorească în fîntînile arteziene vechi din Roma vor fi amendaţi cu 240 de euro, informează The Telegraph.

Primarul capitalei italiene, Virginia Raggi, a luat această decizie după mai multe cazuri înregistrate în ultimii ani.

„Frumuseţea Romei trebuie respectată de toată lumea. Nu vom tolera un comportament care contravine decorului şi vrem să protejăm moştenirea istorică, artistică şi arheologică a Romei”, a scris ea pe Facebook.

Legea interzice turiştilor, dar şi locuitorilor Romei să facă baie în 40 de fîntîni istorice, între care şi Fontana di Trevi, cunoscută şi datorită scenei celebre din filmul „La Dolce Vita”, de Federico Fellini.

În plus, turiştilor le este interzis să mănînce ori să bea în timp ce stau pe marginile fîntînilor, să se urce pe acestea sau să permită animalelor de companie să bea apă din ele.


Lista mai cuprinde La Barcaccia, aflată la capătul treptelor din Piazza di Spagna, şi monumentele din Piazza del Popolo şi Piazza di Navona.

În luna iulie a anului trecut, trei femei în costume de baie au intrat pentru a se răcori în Fontana dell’Acqua Paola, un monument vechi de 400 de ani, care apare în filmul “La Grande Bellezza” al lui Paolo Sorrentino.

În aceeaşi lună, un fost model britanic a reeditat scena din ”La Dolce Vita”, imitînd-o pe actriţa suedeză Anita Ekberg. Ea a fost amendată de poliţie cu 450 de euro. În septembrie 2015, şase arhitecţi britanici – patru bărbaţi şi două femei – au petrecut, cîntînd şi ţipînd, aproximativ jumătate de oră în La Fontana delle Naiadi din Piazza della Repubblica.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?