X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Nadal triumfă pentru a zecea oară la Roland Garros

12 iun. 2017,, 18:50   Sport
2285 0

Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a întors!

Dacă nu era clar după finala de la Australian Open, ibericul de 31 de ani a lămurit definitiv dubiile cu un parcurs incredibil la Paris, încheiat cu o victorie fulgerătoare în fața lui Stan Wawrinka, 6-2, 6-3 6-1.

"Stanimal" a fost îmblînzit în ultimul act de la Roland Garros. Elvețianul a părut un leu aflat față în față cu un dresor. A încercat tot ce era posibil, însă n-a putut să iasă din jocul impus de Nadal. Ibericul a călcat totul în picioare în drumul spre La Decima, cel de-al zecelea său titlu la Roland Garros! O performanță istorică. Cel de-al 15-lea trofeu de Grand Slam din carieră, unul peste Pete Sampras și trei în urma lui Roger Federer, liderul absolut.

Partida a început echilibrat, însă a fost doar o iluzie. Singura tresărire a lui Wawrinka a venit la 1-1 în primul set. Minge de break pentru elvețian, dar anulată rapid de Nadal. A urmat apoi un adevărat asediu. Elvețianul a salvat patru mingi de break în game-ul următor, dar n-a mai putut opri tăvălugul iberic.


Nadal a atacat cu sînge rece fiecare minge. Până să își dea seama ce l-a lovit, Wawrinka s-a trezit în setul doi cu șapte game-uri consecutive pierdute! Orice a încercat s-a lovit ca de un zid. Nadal făcea punct după punct, în timp ce pentru fiecare lovitură cîștigătoare elvețianul trebuia să scoată din mânecă execuții astronomice. Și chiar și atunci existau șanse 50-50 ca mingea să îi fie returnată.

Dacă finalul setului doi a lăsat o urmă de speranță că Wawrinka mai poate intra în meci, Nadal a anulat-o imediat. Rafa s-a văzut cu o mână pe trofeu și a demolat tot. Trei break-uri la care elvețianul n-a mai putut reacționat.

Rafa a dominat categoric turneul. A distrus orice așteptări pentru o finală echilibrat și revine, începînd de luni, pe locul 2 în clasamentul ATP. La 31 de ani, Nadal arată că încă poate și încă e flămînd după succes. Urmează Wimbledon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?