X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

BAC: Examenul la matematică de mîine poate fi cumpărat deja astăzi

12 iun. 2017,, 15:40   Societate
4880 0

Bacalaureatul este o afacere profitabilă pentru unii.

Testul la matematică, pe care absolvenţii liceelor îl vor susţine marţi, cu tot cu răspunsuri, poate fi cumpărat pe internet cu cinci sute de lei. Aceeaşi situaţie a fost şi la examenul susţinut săptămîna trecută la limba străină.

Anunţul despre vinderea testului de bacalaureat la matematică a fost postat pe o reţea de socializare.

Reporterul nostru a încercat să-l cumpere, iar persoana din spatele "afacerii" i-a spus că plata poate fi făcută la un terminal.

Săptămîna trecută, acelaşi utilizator a vîndut testul la limba străină, contra sumei de 400 de lei.


Reprezentanţii Ministerului Educaţiei nu au explicat deocamdată cum a fost posibilă scurgerea de informaţii, iar poliţia afirmă că a fost sesizată în acest caz şi că întreprinde toate măsurile pentru a-i identifica pe făptaşi.

"În adresa Inspectoratului General al Poliţiei a parvenit demersul Ministerului Educaţiei în cazul testelor de BAC 2017 apărute pe internet. Poliţia investighează cazul, pentru a identifica toate persoanele implicate", a declarat ofiţerul de presă al IGP, Mariana Beţivu.

Potrivit Codului Contravenţional, aceasta abatere se sancţionează cu amendă între 1.500 şi 4.500 de lei pentru persoanele fizice şi pînă la 12 mii de lei pentru cele juridice.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?