Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

APEL către CMC în legătură cu construcțiile ilegale

12 iun. 2017,, 14:09   Capitala
2572 0

Mai mulți locuitorii din mun. Chișinău, vin cu un apel către toate fracțiunile Consiliului Municipal Chișinău de a crea în cel mai scurt timp un grup de lucru care va monitoriza construcțiile ilegale.

Potrivit unui comunicat de presă expediat, grupul trebuie creat cu participarea egală a reprezentanților societății civile (inclusiv locatari), iar una din principalele priorități ar putea deveni studierea profundă a proiectelor de decizie a CMC, care vizează anularea relațiilor de arendă pe anumite adrese, în cazul apariției situațiilor de conflict.

“Într-un mediu calm și cu respectarea tuturor procedurilor, fracțiunile Consiliului Municipal Chișinău, consilierii municipali independenți și reprezentanții societății civile ar avea o platformă bună de colaborare, iar cetățenii vor căpăta din nou încredere în Consiliul Municipal. Odată cu crearea acestui grup, noi, indiscutabil, sperăm la ameliorarea conflictelor pe adresele noastre și la apărarea drepturilor noastre, în calitate de locatari, la un mediu confortabil, o viață liniștită, etc. Declarăm cu toată responsabilitatea, că suntem gata să participăm activ în cadrul grupului de lucru și să aducem un aport în interacționarea lui transparentă cu presa și societatea”, este menționat în comunicatul de presă.

Expeditorii comunicatului consideră că starea actuală a lucrurilor poate genera consecințe și mai grave precum:

• Distrugerea infrastructurilor sociale și de transport


• Distrugerea locurilor publice, inclusiv a zonelor de parc

• Tensiunea socială, pe care am putut s-o urmărim în locațiile : str. Milescu Spătaru 23, str. Andrei Doga 32/2, str. Florilor 12/2, str. N.Costin, 48, str. Hâjdeu, 122, str. Drumul Viilor 42, și altele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?