X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Protest în centrul Chișinăului: Vrem să ne apărăm drepturile

11 iun. 2017,, 13:38   Societate
4682 1

Sute de protestatari s-au adunat în fața Parlamentului. Societatea civilă solicită retragerea proiectelor privind sistemul de vot mixt și uninominal.

„Astăzi, ne-am adunat pentru un scop precis, pentru apărarea drepturilor noastre. Cerinţa noastră este retragerea proiectului de lege privind trecerea la sistemul mixt. Această cerinţă este legitimă şi bazată pe bunul simţ”. „Noi ştim că cei care mint în mărunţişuri, ei mint întotdeauna. Noi protestăm şi faţă de modul cum au fost introduce proiectele în ordinea de zi a Parlamentului. Aşa guvernaţii îşi confirmă stilul lor de a lua prin surprindere cetăţenii”, a declarat Igor Boţan.

Totodată, analistul politic făcut referire la proiectul de lege privind modificarea sistemului de vot, amintind de Georgia și Ucraina, care au teritorii separatiste nerecunoscute, precum Transnistria. Astfel, este un pericol major de a adopta un asemenea proiect de lege și a oferi drept de vot pentru acest teritoriu.

La stadionul Dinamo au fost aduși câteva sute de polițiști, iar clădirea Guvernului e încercuită de soldați și carabinieri.

Precizam, Societatea Civilă și partidele de opoziție, PAS, PPDA, PLDM organizează astăzi un protest față de proiectele de lege privind schimbarea sistemului de vot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?