Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Culmea terorismului: lider al-Qaida, dat afară pentru abateri disciplinare

29 mai. 2013,, 15:00   Externe
2066 0
Foto: warsoline.info
După ani de încercări ratate de a-l aduce la ordine, gruparea Al-Qaida în Maghreb - filială din nordul Africii a reţelei teroriste internaţionale fondată de Osama Ben Laden - l-a exclus din rîndurile sale pe Moktar Belmoktar, cel care se află în spatele luării de ostatici din iarnă în Algeria, pentru numeroase “abateri disciplinare", după cum a relatat agenţia Associated Press, preluată de media internaţionale, care citează o scrisoare a braţului organizaţiei din nordul Africii, ce a ajuns la dispoziţia redacţiei.

Jurnaliştii de la AP susţin că au găsit mesajul într-o clădire din Mali, ce fusese ocupată anterior de către terorişti. Autenticitatea scrisorii a fost confirmată de fostul şef al Departamentului pentru combaterea terorismului din cadrul Departamentului american al Apărării, Rudolph Atallah.

În scrisoarea biroului Al-Qaida în Maghreb, semnată de 14 membri ai conducerii executive, Moktar Belmoktar este acuzat că nu a răspuns la apelurile telefonice ale liderilor, nu a prezentat rapoarte de cheltuieli, a ignorat o serie de întîlniri şi nu a executat ordinele conducerii filialei regionale a reţelei teroriste.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?