Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Discuţiile în cadrul Comisiei Unificate de Control stagnează

9 iun. 2017,, 16:25   Politică
1871 0

Pe 8 iunie curent, în or. Bender, delegaţia Federației Ruse a prezidat şedinţa ordinară a Comisiei Unificate de Control (CUC), în cadrul căreia au fost abordate 10 subiecte, comunică NOI.md.

În cadrul şedinţei delegația Republicii Moldova a reiterat necesitatea includerii pe ordinea de zi a subiectului cu privire la măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru asigurarea transparenței militare totale în Zona de Securitate. În context, reprezentanţii Tiraspolului din cadrul CUC şi-au exprimat dezacordul.

„Cu regret, trebuie să constatăm şi de această dată poziţia neconstructivă a delegaţiei transnistrene, care a recurs la diferite interpretări lipsite de logică pe marginea propunerilor de a soluţiona problemele actuale de pe agendă şi s-a manifestat prin abordări conflictuale”, se arată în declaraţia delgaţiei moldoveneşti în CUC.

La propunerea delegației Federaţiei Ruse, a fost confirmat în funcţia de membru al CUC Petru Urjumov, care deține în prezent funcția de consilier superior în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse în Republica Moldova. Concomitent, membrii Comisiei l-au eliberat din funcție pe colonelul Igori Dovbnea, locotenent-colonelul Alexandru Grudin și maiorul Dmitrii Raevski, foşti membri ai delegației FR, în legătură cu încheierea termenului de deplasare.

Reprezentanţii Ucrainei în CUC şi ai Misiunii OSCE în Republica Moldova au informat despre activitatea grupurilor de lucru responsabile de examinarea situaţiei posturilor amplasate în Zona de Securitate și de menţinere a ordinii de drept. În acest sens, CUC a convenit că reluarea activității grupurilor va avea loc după desemnarea noului reprezentant al FR în componenţa acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?