X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Descoperire uluitoare în Siberia: Un mamut cu sînge proaspăt

29 mai. 2013,, 14:00   Ştiinţă şi IT
6846 1
Foto : onru.ru
Cercetătorii ruși au anunțat că au descoperit un mamut în stare perfectă de conservare în solul din Arhipelagul Novosibirsk.

O echipă format din cercetători ai Institutului de Ecologie Aplicată, Universității Federale de Nord-Est și Societății Geografice a Rusiei a descoperit rămășițele unei femele mamut în Insulele Lyakhovsky din Arhipelagul Novosibirsk, scrie Pravda.

Potrivit omenilor de știință, țesuturile animalului sînt într-o stare aproape perfectă, mai bine conservate decît toate celelalte țesuturi de mamut descoperite în prezent.

"Am reușit să stabilim că femela a murit pe cînd avea 50-60 de ani. Ce este cu adevărat suprinzător este că țesutul muscular are o culoare roșie naturală, de carne proaspătă. Parte inferioară a corpului a fost adăpostită de un strat de gheață, iar partea superioară a fost descoperită în mijlocul tundrei", a povestit coordonatorul expediției, Semyon Grigoriev.

Cercetătorii au prelevat mostre de sînge ale animalului în eprubete, folosint un conservant special. Sîngele a fost găsit în cavități formate în stratul gros de gheață. În mod suprinzător, sîngele mamutului a curs cînd au fost sparte cavitățile, chiar dacă temperatura de afară era de -10 grade Celsius.

"Nu putem decît să bănuim că sîngele de mamut are anumite proprietăți cripto-protective", a explicat Smyon Grigoriev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?