Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PCRM împreună cu PLDM au semnat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului

9 iun. 2017,, 12:38   Politică
1996 0

Deputații Fracțiunii parlamentare a PCRM au semnat un proiect de rezoluție care prevede acordarea votului de neîncredere Guvernului, condus de Pavel Philip.

„Drept motiv pentru rezoluția în cauză a servit acuzația directă din partea unor deputați ai Parlamentului și tăinuirea în mod deliberat de către Guvern a cazurilor de trafic ilicit de substanțe medicinale cu proprietăți anabolizante, operat de Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”. Informații despre cazurile multiple de trimitere a coletelor cu diverse medicamente au apărut anterior repetat în mass-media. În comunicate se spunea că cazuri de trafic ilicit de anabolizante din Republica Moldova au fost înregistrate în diferite țări, inclusiv, în țările din Uniunea Europeană.

În Parlamentul Republicii Moldova a fost creată o comisie specială pentru a studia situația creată. La cererea unor membri ai comisiei, organele de stat au sabotat lucrul acesteia, nu au furnizat informațiile necesare, făceau tot posibilul pentru a tăinui faptele comise de Întreprinderea „Poșta Moldovei” pe cazul dat.

Ca urmare, a fost elaborat proiectul de rezoluție de acordare a votului de neîncredere întregului Cabinet de Miniștri. Acest proiect a fost semnat deja de deputații Fracțiunilor PLDM și PCRM. Pentru a fi examinat în cadrul ședinței Parlamentului, sînt necesare semnăturile a cel puțin un sfert din numărul deputaților aleși. Pînă în prezent, Fracțiunea Socialiștilor și cea a Liberalilor nu s-au decis să sprijine sau nu acordarea votului de neîncredere Guvernului Filip, informează Serviciul de presă al PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?