X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Propunerea de audieri a liberalilor a fost respinsă

9 iun. 2017,, 11:40   Politică
1832 0

Decizia guvernării de a reveni la procurarea energiei electrice de la „Cuciurgan” i-a nemulţumit pe deputaţii liberali, notează NOI.md.

Aceştia au cerut astăzi, în plenul Parlamentului, organizarea unor audieri parlamentare cu participarea ministrului Economiei, Octavian Calmîc. Liberalii s-au interesat în special de motivele acestei decizii, în condiţiile în care deja exista un contract valabil de furnizare a energiei electrice, încheiat cu compania ucraineană DTEK "Trading".

„Acest contract va duce la finanţarea regimului separatist de la Tiraspol şi la acumularea datoriei la gaz. Solicităm ministrului Economiei să ne ofere explicaţii la acest subiect”, a declarat deputata liberală Alina Zotea.

Propunerea PL a fost respinsă, pentru organizarea audierilor pronunţîndu-se doar 12 deputaţi.

Menţionăm că Republica Moldova a reluat pe 5 iunie achizițiile de energie electrică de la Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, după ce acum două luni a fost refuzată încheierea unui contract în favoarea celui cu o companie din Ucraina. Potrivit autorităţilor, acesta este un pas în direcţia reunificării ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?