X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Voronin către Leancă: Locul tău e alături de Filat (VIDEO)

9 iun. 2017,, 10:50   Politică
8549 11

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a criticat dur numirea fostului premier Iurie Leancă în funcţie de vicepreşedinte al Parlamentului, comunică NOI.md.

El a dat de înţeles că este inadmisibl ca un politician cu o asemenea reputaţie ca Iurie Leancă să fie desemnat într-un post de rang înalt.

„Lenin în 1916 scria că dacă furi două pîini, o să nimereşti la puşcărie, dar dacă furi calea ferată, o să ajungi în Duma de Stat. Îl felicit pe Leancă cu marele post de vicespicher. Locul lui nu e acolo în prezidiu, lîngă dl Candu, dar lîngă Filat, dacă e să vorbim sincer”, a menţionat Voronin.

În replică, Iurie Leancă l-a acuzat pe preşedintele comuniştilor că lansează acuzaţii nefondate: „Îi mulţumesc tovarăşului Voronin pentu atenţia permanentă pe care mi-o acordă din 2009 încoace. Tot ce faceţi sînt doar atacuri absolut nejustificate, este unica modalitate prin care vă manifestaţi în spaţiul public”.


El a făcut unele precizări şi în privinţa deciziei cu privire la creditul de urgenţă acordat celor trei bănci falimentare, sub garanţia Guvernului.

„Decizia a de a oferi garanţia bancară a fost cea mai dificilă din activitatea mea politică, dar absolut neceară, care a salvat sistemul bancar şi cel economic. Dvs pricepeţi în toate - şi în politică externă, şi în probleme financiare, dar v-aş sfătui să vedeţi se spun experţii din afara ţării. Cea ma persigioasă revistă economică din lume spune că, datorită deciziei guvernului de atunci, a fost salvată economia ţării”, a remarcat Leancă.

„Nu aveţi decît să mă băgaţi în seamă în continuare. Nu vreau să cobor la nivelul dvs., unul primitv, care nu vă face cinste”, a conchis Leancă.

Deşi liderul PCRM a vrut să intervină cu o replică la spusele lui Leancă, spicherul Andrian Candu nu i-a permis, precizînd că „replică la replică nu se dă”.

Menţionăm că Iurie Leancă a fost numit în funcţia de vicespicher pe 2 iunie curent, la propunerea lui Andrian Candu. Decizia de a-l desemna în acest post a fost adoptată cu votul majorităţii deputaţilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?