Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Un nou studiu: cum luptă pădurile cu încălzirea globală

8 iun. 2017,, 11:30   Ştiinţă şi IT
4198 0

Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Ohio și publicat în Nature Climate Change, pădurile joacă un rol esențial în prevenirea încălzirii globale pe Pămînt.

Copacii nu doar absorb bioxidul de carbon și eliberează oxigen, ecosistemul forestier răcește planeta și menține regimul de temperatură. Copacii influențează clima în general, reglementînd schimbul de apă și energie solară între suprafața Pămîntului și atmosfera lui.

„Acest lucru subliniază încă o dată valoarea pădurilor pentru climă și noi sîntem obligați să le păstrăm și să le protejăm”, a declarat Kaiguang Zhao, coautor al studiului de la Universitatea din Ohio.

Pînă în acest moment, cercetătorii nu au avut o imagine completă a modului în care ecosistemul forestier influențează clima Pămîntului. Acum, datorită datelor primite, oamenii de știință vor putea să dezvolte noi soluții pentru combaterea încălzirii globale.

Cercetătorul norvegian Ryan Bright a fost de acord cu rezultatele colegilor săi americani. În opinia lui, pădurile absorb radiația solară mai mult decît pășunile sau terenurile arabile și contribuie la o amestecare mai puternică a maselor de aer din apropierea suprafeței.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?