Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Invenție a savanților moldoveni apreciată la nivel mondial ©

9 iun. 2017,, 12:00   Business
12689 0

Tot mai mulți oameni devin adepți ai modului de viață sănătos. Unul dintre componentele capabile să recupereze atît sănătatea internă, cît și pe cea externă este spirulina.

Această microalgă este una dintre primele plante de pe planeta Pămînt care pînă în prezent și-au păstrat calitățile benefice.

Cercetătorii de la Institutul de Microbiologie și Biotehnologie al Academiei de Științe a Moldovei au elaborat un produs biologic complex BioR®- derivat din spirulina, prin aplicarea unei biotehnologii originale patentate. Acest component a fost supus testărilor clinice dermatologice și în comparație cu extractul de spirulină este ușor și aproape complet (99%) asimilat de organismul uman, ceea ce permite ca substanțele active ce le conține să ajungă într-o cantitate suficientă pentru a-și face efectul.

“Viorica-Cosmetic”, în colaborare cu cercetătorii de la Institutul de Microbiologie și Biotehnologie al Academiei de Științe a Moldovei, au creat o serie de produse cosmetice - Viorica Spirulina, în componența căreia intră și componentul BioR®. Această gamă de produse este destinată pielii sensibile. Ea posedă efecte antioxidante, de regenerare, imunomodulatoare și antiinflamatoare.

Este de menționat faptul că “Viorica-Cosmetic” deține dreptul exclusiv de utilizare a componentului BioR® în produsele cosmetice. Preparatul a obținut peste 30 de premii, medalii și diplome la diverse concursuri și conferințe internaționale, inclusiv cea mai mare distincție a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) - Medalia de aur.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?