X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

A fost publicată lista taberelor de odihnă pentru copii şi adolescenți

7 iun. 2017,, 16:59   Societate
2366 0

Conform informațiilor prezentate de către organele locale de specialitate în domeniul învățămîntului, în vara curentă 70 de tabere cu sejur deplin și 69 de tabere cu sejur de zi vor primi elevii la odihnă și recreere, notează NOI.md.

Șeful Direcției învățămînt preuniversitar a Ministerului Educației Valentin Crudu a menționat că taberele sînt amplasate în diferite raioane ale republicii. ”Unele dintre aceste instituții deja și-au început activitatea. Pe parcursul sejurului la tabără tinerii vor participa la programe cultural-artistice și sportive, dar și la programe educaționale pe tematici privind navigarea sigură pe internet, ghidarea în carieră, prevenirea accidentelor casnice şi rutiere la copii, promovarea relaţiilor armonioase în familie.

În total, în actualul sezon estival se preconizează să se odihnească la tabere circa 60 000 de copii. Conform Hotărîrii de Guvern, autoritățile publice vor repartiza gratuit 25% din numărul total de bilete copiilor orfani, copiilor cu dizabilități, din familii defavorizate”, a precizat sursa citată.

Finanţarea taberelor de vară pentru copii şi adolescenţi se va efectua din bugetul de stat şi bugetele locale, din sumele plătite de părinţi şi din resursele alocate de sindicate, întreprinderi, asociaţii.

Pentru informații suplimentare referitor la organizarea odihnei de vară a copiilor, părinții/ reprezentanții legali pot apela la administrațiile publice locale, raionale/municipale, nemijlocit la instituțiile de învățămînt sau la sindicatul de ramură.


Iată lista taberelor de odihnă pentru copii şi adolescenți, preconizate să activeze în sezonul estival 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?