X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Rețelele de canalizare din Chișinău vor fi desfundate de două ori mai repede

7 iun. 2017,, 15:41   Capitala
2368 0

Rețelele de canalizare din Chișinău, vor fi desfundate și curățate de două ori mai repede, iar timpul de reacționare la solicitările consumatorilor în vederea remedierii rețelelor de canalizare s-a micșorat semnificativ.

În acest sens, S.A. „Apă Canal Chișinău” (ACC), a testat astăzi, 7 iunie, unitățile de tehnică și utilajele specializate, procurate în cadrul unui program finanțat de BERD și BEI, transmite IPN.

Testarea a avut loc pe strada Maria Drăgan, unde au fost deblocate mai multe colectoare de canalizare. Potrivit lui Nicolae Racu, șef al Serviciului exploatare a rețelelor de canalizare din cadrul ACC, în cadrul proiectului au fost procurate zece autovehicule de tip IVECO, două autospeciale tip MAN și un autovehicul cu sistem de inspectare video. „Datorită achiziționării noilor mecanisme a fost sporită eficiența operațională a întreprinderii, diminuate costurile și timpul de intervenție la rețelele de canalizare, urmare a solicitărilor parvenite de la cetățeni”, a declarat Nicolae Racu.

Fiecare sector al capitalei are în dotare cîte două mașini IVECO, una fiind dotată cu instalație hidrodinamică, ce permite spălarea rețelelor de canalizare. Autospecialele tip MAN permit efectuarea atît a lucrărilor de spălare a rețelelor cu diametre de la 150 pînă la 800 mm, cît și vidanjarea reziduurilor din blocuri. Anterior, pentru astfel de lucrări erau antrenate două autovehicule. În dotarea ACC este și un autovehicul cu sistem de inspectare video care stabilește starea tehnică a rețelelor de canalizare sub aspectul necesităţii de reparație a acestora.

Potrivit datelor ACC, în primele cinci luni ale anului 2017, echipele au intervenit deja în 2000 de cazuri, o creștere de 10% faţă perioada similară a anului trecut. Reprezentanții întreprinderii semnalează că rețelele de canalizate din Chișinău sînt într-o stare deplorabilă ceea ce face necesară luarea de măsuri serioase de intervenție. Serviciul de exploatare a rețelelor de canalizare din cadrul ACC are în gestiune peste 1000 km de rețele de canalizare în municipiul Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?