Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Expert despre situația de la MAIB: Așa se întîmplă cînd bandiții și guvernanții sînt unii și aceiași

28 mai. 2013,, 12:35   Economie
5640 3
Foto: jurnal.md
În timp ce negocierile privind crearea unei majorități parlamentare și desemnarea unui guvern sînt în plină desfășurare, iată că raiderii nu dorm. Constatarea a fost făcută de analistul economic Victor Ciobanu, care menționează că, deși anterior despre aceste operațiuni dubioase a anunțat și BERD printr-o scrisoare adresată conducerii țării, la scrisoarea europenilor n-a reacționat nimeni.

“Ar trebui să ne amintim de atacul din vara 2011, cînd au fost jecmănite patru bănci și o companie de asigurări. MAIB a fost singura bancă care a reușit să-și întoarcă acțiunile furate – grație intervenției prompte și dure a occidentalilor, dar și a Guvernului. Cine este beneficiarul acestor atacuri se știe, inclusiv prin hotărîrea Curții de la Londra. Îmi amintesc cum deputații democrați și cei liberali cîntau pe același text precum că atacuri raider nu există, pentru că… ele nu există în legislație! Au mai trecut doi ani. Poate ați modificat legislația, domnii mei?! Ba bine că nu. Aveți alte preocupări”, a spus Ciobanu într-o postare pe ziarulnațional.

De asemenea, expertul susține că, în 2011, Guvernul și-a asumat răspunderea de a stopa furtul acțiunilor, însă, la scurt timp, CC a declarat neconstituțională modificarea. “După care imediat au urmat încă două atacuri – asupra ÎS „Registru” și RTE. Nu demult, statul a mai pierdut opt milioane de dolari cu ajutorul judecătorilor corupți. Or, asistăm (a cîta oară!) la o tîlhărie ordinară, care ar putea să nu fie iarăși penalizată. Am putea să ne trezim într-o zi și să constatăm că statul nu mai este al nostru. Așa se întîmplă cînd bandiții și guvernanții sînt unii și aceiași…” a spus expertul.

Consiliul „Moldova-Agroindbank” anunță că, începînd cu februarie 2013, banca, organele de conducere ale acesteia, precum şi acţionarii băncii, au devenit ţinta unor noi acţiuni frauduloase din partea unui grup de persoane care acţionează în mod concertat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?