X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

A murit cel mai cunoscut traficant de arme din toate timpurile

8 iun. 2017,, 05:00   Externe
8758 0

Extravagantul afacerist saudit Adnan Khashoggi, unul dintre cei mai cunoscuți și mai bogați traficanți de arme ai lumii, a încetat din viață la Londra. Avea 81 de ani. Familia a transmis presei că trecerea lui Khashoggi în „lumea de dincolo” a fost lină, survenind pe fondul maladiei Parkinson de care suferea.

Potrivit BBC, cei mai prosperi ani ai lui Adnan Khashoggi au fost 1970-1980, cînd sauditul născut la Mecca a devenit unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, intermediind tranzacții internaționale de armament. La începutul anilor 1980 averea lui era estimată la patru miliarde de dolari.

Fabuloasa sa bogăție, dar mai ales stilul de viață de un lux incredibil l-au adus rapid pe prima pagină a publicațiilor din întreaga lume. Petrecerile sale – care durau uneori și patru zile - au intrat în istoria celor mai sofisticate și mai complexe evenimente de acest gen. A fost unul dintre primii posesori ai unui super yaht făcut la comandă, care a fost cumpărat mai tîrziu de Sultanul Bruneiului, iar apoi de Donald Trump. Se spune că actualul președinte american ar fi plătit pentru el aproximativ 29 de milioane de dolari.

Deţinea şi multe avioane private şi proprietăţi în jurul lumii şi mînuia o putere politică uriaşă în America, Europa şi Orientul Mijlociu.


Un articol din Economist estimează că Khashoggi ar fi avut nevoie de aproximativ 250.000 de dolari pe zi ca să-şi întreţină stilul de viaţă. Printre prietenii lui se numărau vedete de cinema, femei extraordinar de frumoase și regi din Europa

Cele mai faimoase intermedieri de arme ale lui Khashoggi rămîn cele dintre firmele americane și Arabia Saudită, din anii 1960 și 1970, cînd era colaborator apropiat al Lockheed Corporation (în prezewnt Lockheed Martin - este cea mai mare firmă de produse și servicii militare la nivel mondial)

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?