Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Lavrov spune ce consecințe va avea expulzarea celor cinci diplomați ruși

7 iun. 2017,, 12:10   Politică
4674 4

Cei cinci diplomați ruși expulzați din Moldova activau în Comisia Unificată de Control (CUC). Fără ei activitatea CUC ar putea înceta.

Acest lucru a fost remarcat de către ministrul rus de externe, Sergei Lavrov, la o întîlnire cu studenții Universității Federale Baltice „I. Kant”. Șeful diplomației ruse a comentat decizia Chișinăului oficial.

„Guvernul a expulzat dintr-o dată cinci persoane angajate ale ambasadei noastre. În fond, pe cei care au lucrat ca atașat militar. Ei sînt cei care asigură funcționarea Comisiei Unificate de Control, compuse din reprezentanți ai Chișinăului, Transnistriei și Federației Ruse. Ei discută în mod regulat probleme legate de securitatea pe linia de contact a Transnistriei cu restul Moldovei. Dar i-au alungat. Această comisie nu va putea funcționa“, le-a spus studenților ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

Oficialul rus a menționat că, drept răspuns la acțiunile Chișinăului, Moscova ar putea impune restricții cu privire la activitatea migranților de muncă din Moldova. Cu toate acestea, președintele rus, Vladimir Putin, la această etapă, a decis să nu facă acest lucru.

„Înțelegeți că este foarte dificil să tolerezi la nesfîrșit tentativele de umilire. Avem un popor răbdător, așa cum am mai spus-o, plin de compasiune, și toate aceste calități ale noastre rămîn în vigoare. Dar oamenii mai sînt și mîndri și dispuși să-și apere demnitatea. Noi doar știm că acest lucru nu l-a inventat Chișinăul. Chișinăul nu are nicio libertate de manevră în acest sens. Trebuie să fie înțeles bine cine vrea să ne certe cu vecinii noștri. În unele cazuri, ca și în Ucraina, a fost posibil – au ațîțat țara împotriva Rusiei”, a subliniat diplomatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?