Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

UE consideră că Moldova are şanse să semneze Acordul de asociere în cazul în care va depăşi criza politică

28 mai. 2013,, 09:57   Politică
2818 1
Foto: unimedia.info
Moldova are şanse să semneze Acordul de asociere cu Uniunea Europeană în cazul în care va reuşi să depăşească criza politică. Despre aceasta au comunicat luni, în cadrul unei conferinţe de presă de totalizare a vizitei lor în Moldova, europarlamentarii Libor Roucek şi Jacek Protasiewicz.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Libor Roucek a spus că în cadrul vizitei au fost abordate problemele cu care se confruntă Republica Moldova.

"Noi vrem să acordăm ajutor Moldovei. Este important ca în următoarele zile să fie format guvernul. Vom aştepta pînă joi", a spus el.

Jacek Protasiewicz a remarcat că "Uniunea Europeană are nevoie de un partener la Chişinău".

"Toţi trebuie să ştie că Uniunea Europeană este gata să ofere sprijin în depăşirea problemelor economice, iar colaborarea cu UE ar fi o soluţie pentru Moldova. Voi trebuie să colaboraţi şi să continuaţi reformele", a spus europarlamentarul, remarcînd importanţa continuării cursului european şi realizarea reformelor în calea spre integrarea europeană.

Europarlamentarul a mai remarcat că Moldova are o şansă unică de a semna la toamnă Acordul de asociere, iar în consecinţă să beneficieze de regim liberalizat de vize cu UE.

Cei doi europarlamentari se află în Moldova într-o vizită de două zile. În cadrul vizitei, ei au avut întrevederi cu prim-ministrul interimar Iurie Leancă şi cu alţi reprezentanţi din cadrul fostei Alianţe pentru Integrare Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?