X 
Cazul Șor stiri: 594

Omran - băiețelul devenit simbol al răsboiului din Siria

7 iun. 2017,, 00:30   Război în Ucraina
2756 0

Noi imagini cu Omran Daqneesh, băiețelul care a devenit simbolul războiului din Siria, au apărut pe rețelele de socializare.

Anul trecut, fotografia lui Omran, rănit în urma unui bombardament asupra orașului Alep, făcea înconjurul lumii, considerată mărturia-simbol a infernului sirian.

Noile imagini au fost postate de către o jurnalistă, Kinana Allouche, angajata unei televiziuni fidele regimului Bashar al-Assad. Practic, aceasta este prima apariție publică a lui Omran după ce a fost scos dintre dărîmăturile unei clădiri, în urma unui raid aerian al forțelor guvernamentale.

Tatăl băiețelului i-a povestit jurnalistei că a refuzat ofertele de a-și părăsi țara, venite din partea unor partide care ar căuta să aducă prejudicii de imagine forțelor armate ale regimului Assad, relatează cotidianul The Guardian. Bărbatul a mai declarat că a decis să schimbe numele fiului său și tunsoarea, pentru ca băiatul să nu poată fi recunoscut de persoane care vor să îl răpească, aducînd în discuție și faptul că anumite grupări rebele ar fi încercat să îl intimideze.

Jurnalitșii britanici notează că este neclară intenția din spatele interviului oferit de tatăl lui Omran, dacă a fost sau nu forțat să facă aceste declarații. The Guardian amintește că guvernul sirian a derulat anterior campanii de dezinformare, promițîndu-le beneficii civilor strămutați în schimbul acuzațiilor aduse grupărilor care lupta împotriva lui Bashar al-Assad.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?