Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Democrații, convinși: Galbur va scăpa „nevătămat” de moțiunea PSRM

6 iun. 2017,, 11:30   Politică
3376 2

Democrații se arată convinși că moțiunea simplă asupra activității ministrului Afacerilor Externe, Andrei Galbur, nu va trece în Parlament, notează NOI.md.

Subiectul a fost pus în discuții astăzi, la ședința săptămînală a membrilor PD. Reprezentanții formațiunii au calificat cererea socialiștilor cu privire la demiterea lui Andrei Galbur drept neîntemeiată.

„Considerăm că această moțiune este una strict ideologică și nu este fundamentată în niciun fel. Dl Galbur are întreaga susținere din partea PD și a majorității parlamentare. Considerăm că dumnealui muncește, își atinge scopurile în ceea ce privește punerea în aplicare a planurilor guvernării. Considerăm că această moțiune nu va trece”, a explicat astăzi șeful Serviciului de presă al PD, Vitalie Gămurari, în urma ședinței.

Menționăm că deputații socialiști au înaintat un proiect de moțiune asupra activității ministrului Galbur, în urma declanșării unui scandal diplomatic cu Federația Rusă. La baza solicitării de demisie a ministrului stă decizia de expulzare a cinci diplomați ruși din Moldova. Potrivit socialiștilor, această „acțiune provocatoare” a guvernării va afecta serios relațiile cu Federația Rusă. Moțiunea a fost depusă pe 2 iunie și urmează a fi examinată în decurs de 14 zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?