Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

UE interzice servirea tradiţională în restaurante a uleiului de măsline

27 mai. 2013,, 17:40   Externe
6996 0
Foto: dcnews.ro
Uleiul de măsline nu va mai putea fi servit în oliviere şi boluri, pe mesele restaurantelor, a tavernelor şi a cârciumilor. O măsură în acest sens a fost adoptată în această săptămână la Bruxelles şi ar urma să fie aplicată din 2014.

Cei vizaţi de această măsură sînt indignaţi de nivelul de control la care a ajuns Uniunea şi spun că interdicţia va face rău producătorilor artizanali de ulei de măsline.

De anul viitor, uleiul de masline prezent pe masa restaurantelor trebuie să fie ambalat în condiţii de igienă maximă în fabrică, cu un dispozitiv de turnare ce împiedică alterarea conţinutului şi eticheta conformă standardelor UE, scrie Telegraph.

Folosirea de sticle reutilizabile sau vase de ceramică şi posibilitatea ca un patron de restaurant să aleagă să cumpere ulei de măsline de la un producător mic sau o afacere de familie sînt scoase în afara legii.

În mod ironic, țările cele mai afectate de criza din zona euro, Spania, Grecia, Italia și Portugalia, sînt cele mai mari producătoare de ulei de măsline. În condițiile în care legea se adresează marilor producători, rămâne de văzut modul în care noua legislație va afecta micii producători, într-un sistem economic “presat”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?