X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Lupu: PD va vota Guvernul doar după alegerea președintelui Parlamentului

27 mai. 2013,, 17:33   Politică
4592 7
Foto: timpul.md
Deputații din fracțiunea Partidului Democrat vor vota noua componență a Guvernului doar după alegerea președintelui Parlamentului. O declarație în acest sens a fost făcută de liderul PD, Marian Lupu, în cadrul forului organiizațiilor de partid din Găgăuzia, relatează gagauzinfo.md.

Potrivit lui Lupu, în timpul aflării în AIE, Partidul Democrat deseori a primit ”lovituri pe la spate” din partea ”partenerilor și nu prea partenerilor de coaliție”. Din această cauză, potrivit lui Lupu, democrații doresc crearea unui mecanism de reținere și contrabalanță, care ar putea ”să stingă tendințele belicoase și destructive”.

”Democrații sînt gata să creeze o nouă coaliție și majoritate parlamentară, să voteze noul guvern doar în cazul în care le vor fi acceptate condițiile”, a menționat Lupu.

”Totodată, trebuie de clarificat ”un șir de probleme parcă tehnice, dar principiale”, asupra cărora încă nu s-a convenit. Una dintre acestea este consecutivitatea alegerii președintelui parlamentului și votării guvernului”, consideră Lupu.

”Nu trebuie de uitat că procedura de alegere a președintelui parlamentului este secretă, iar a guvernului – deschisă. Unde pot apărea surprize? La votul secret, bineînțeles. De aceea, vom insista din principiu ca mai întîii să fie ales președintele Parlamentului, iar apoi să fie votat guvernul”, a conchis Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав