X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Episcopul Marchel: Membrii fostei alianțe vor fi excomunicați (VIDEO)

27 mai. 2013,, 15:34   Societate
3518 1
Fotо: noi.md
Episcopul de Bălți și Fălești Marchel condamnă refuzul deputaților de a sprijini inițiativa de anulare a Legii cu privire la asigurarea egalității de șanse, propusă pe 23 mai, în timpul ședinței Parlamentului, și i-a amenințat cu excomunicarea.

"Doar 39 de deputați au sprijinit inițiativa, iar ceilalți au ales o altă cale de dezvoltare a țării – homosexualizarea. Noi nu vom tolera acest fapt și vom dezbate problema la adunarea generală a creștinilor ortodocși care va avea loc în viitorul apropiat. Deputații, timp de patru ani, s-au opus Bisericii și totuși au decis să ignore cerințele noastre creștine firești: ei au ales poziția în care excomunicarea este inevitabilă. Noi nu vrem asta, ei singuri s-au condamnat la autoexcludere din Biserică", a declarat episcopul Marchel.

Episcopul a subliniat că acești oameni "nu merită titlul de deputați", adăugînd că creștinilor le rămîne să aștepte, potrivit Mitropolitului Vladimir, cel puțin o lună. "Poate că ei totuși vor înțelege durerea sufletului creștin și își vor revizui deciziile. În caz contrar, vom fi nevoiți să-i excomunicăm din Biserică, ceea ce înseamnă că ei nu vor avea dreptul să participe la ceremoniile religioase: cununie, botez sau înmormîntare religioasă”, a avertizat episcopul.

După cum a declarat Mitropolitul Vladimir pe 19 mai, în timpul marșului gay-lor, în cazul în care Parlamentul nu va aboli legea în termen de o lună, ortodocșii vor organiza proteste zilnice.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?