Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Fracţiunile CMC trebuie să se unească pentru a rezolva problema gunoiului

5 iun. 2017,, 15:39   Capitala
2218 0

Toate fracţiunile trebuie să-şi unească eforturile pentru a găsi o soluţie urgentă pentru problema evacuării gunoiului din Chişinău, susţine consilierul Partidului Socialiştilor Ion Ceban.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, el a menţionat că "fracţiunea socialiştilor îi îndeamnă pe toţi consilierii să voteze pentru desfăşurarea unei şedinţe operative referitoare la această problemă".

"Situaţia nu mai poate fi tolerată, soluţiile trebuie găsite imediat. Pe termen scurt soluţii sînt foarte puţine, ele pot fi discutate chiar mîine", a subliniat el.

Ceban a amintit că socialiştii au avertizat încă săptămîna trecută că Partidul Liberal va încerca să blocheze activitatea celor mai importante întreprinderi, inclusiv a întreprinderii de evacuare a deşeurilor din oraş.

"Informaţia s-a confirmat prin fapte. Am mers astăzi la Bubuieci să vedem care este situaţia, inclusiv la gunoişte. Avem două categorii de oameni: oamenii care sînt cu adevărat indignaţi şi cărora li s-a spus de mult timp că li se va rezolva problema cu care se confruntă. În acest sens, am aflat că primarul Dorin Chirtoacă a semnat în luna martie un acord că va rezolva problema timp de 45 de zile, dar acest lucru nu s-a făcut nici pînă acum. Şi a doua categorie sînt oamenii care fac parte din Partidul Liberal sau simpatizanţii acestuia. Ei nu vor să iasă la dialog cu nimeni", a spus consilierul.

El a menţionat că oamenii plătesc pentru evacuarea gunoiului la timp, pe ei nu-i interesează cum este rezolvată această problemă.

"Este problema autorităţilor atît la nivel central, cît şi la nivel local, ca lucrurile să meargă aşa cum trebuie, dar nu ca în ultimele zile. Situaţia nu poate fi tolerată în acest sens timp îndelungat, pentru că într-o zi, două ar putea fi şi o catastrofă ecologică, epidemie", a spus Ion Ceban.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?