Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

”Vînau” oameni de afaceri pentru a-i șantaja (VIDEO)

5 iun. 2017,, 15:11   Societate
1754 0

Polițiștii au anihilat activitatea unei grupări criminale care, în luna februarie, în scop de șantaj, au răpit trei persoane, toți oameni de afaceri din stînga Nistrului, notează NOI.md.

Cei cinci făptași, îmbracați în uniforme de culoare neagră, cu inscripția POLIȚIA, fiind înarmați, au stopat un automobil pe traseul Chișinău - Anenii Noi, satul Chetrosu, în care se aflau cei trei oameni de afaceri. Imediat, aceștia au fost imobilizați, prin aplicarea forței fizice, încătușați, iar pe cap le-au fost puse cagule. Ei au fost transportați în suburbia Chișinăului, unde au fost ținuți, timp de o zi, într-o casă.

Mai tîrziu, oamenii de afaceri au fost eliberați, fiindu-le cerută suma de 100 de mii de dolari, iar în caz de adresare la poliție, erau amenințați cu moartea. Sub presiunea amenințărilor, cei trei au transmis interlopilor suma cerută.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigații, au fost identificați autorii infracțiunii, unul dintre ei fiind Vitalie Levința, anterior condamnat pentru implicarea în asasinare la comandă și eliberat din detenție, după ispășirea pedepsei de 12 ani de privațiune de libertate. El a fost un membru activ al grupării și unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Petru Sadnic, anterior Petru Popovici-Gîlcă, cunoscut în lumea interlopă ca hoțul în lege „Micu”.

Un alt membru al grupării date este Ghenadie Vechiu, alias Cliford, care, după cîteva zile de la primirea banilor ceruți de la cei trei oameni de afaceri, a fost răpit în orașul Tiraspol, la comanda unor lideri criminali notorii din stînga Nistrului, și pînă în acest moment, el nu a fost găsit. Se presupune că a fost asasinat ca urmare a unor reglări de conturi între membrii grupării.


În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, au fost găsite sume de bani (400 dolari, 8700 euro, 44000 ruble RU), trei binocluri, mai multe cartușe pentru automat “Kalashnikov” și pistol „Makarof” și o husă pentru legitimație cu insigna “MAI”.

Pe marginea acestui caz a fost pornită o cauză penală, iar potrivit art.189 alin.6 CP al RM, persoanele găsite vinovate riscă de la 13 la 15 ani privațiune de libertate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?