Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Dodon vrea o majoritate parlamentară cu foștii colegi din PCRM (VIDEO)

27 mai. 2013,, 14:53   Politică
4683 1
Foto : noi.md
Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, face un apel către partidele de centru-stînga de a crea o nouă majoritate parlamentară. În cadrul unei conferințe de presă, Dodon s-a referit în special la Partidul Comuniștilor, pe care l-a îndemnat să nu permită crearea unei majorități formate din partidele din fosta AIE, relatează NOI.md.

“De dumneavoastră depinde dacă va fi creată această majoritate monstruoasă. Dacă veți fi disponibili să creați o noua majoritate, acest lucru este posibil, dar dacă se va merge pe aceeași abordare, va fi un pas suplimentar pentru crearea AIE. Orice încercare de a restabili alianța rușinoasă este în dezavantajul R.Moldova”, a spus Dodon. Deputatul a menționat că în cadrul noii majorități trebuie să se regăsească partide doar de centru-stînga, care urmează să voteze un guvern tehnocrat. Igor Dodon a spus că, dacă se va insista pe candidatura lui Iurie Leancă la funcția de premier, socialiștii nu vor vota componența guvernului.

“Venim cu un mesaj final către partidele din Parlament. Haideți împreună să lăsăm interesele înguste de partid, orgoliile și să facem următorii trei pași: alegerea unui guvern tehnocrat cu un prim-ministru ne-membru de partid, schimbarea accentelor, de la integrarea externă la integrarea internă și al treilea – să se ocupe noul guvern de problemele economice și sociale”, a spus Dodon.

Joi, 30 mai, expiră termenul în care premierul desemnat Iurie Leancă poate cere votul de încredere al Parlamentului pentru formarea unui nou cabinet de miniștri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?