Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Leonid Katz, suspectat de spălare de bani cere despăgubiri de milioane

5 iun. 2017,, 10:22   Societate
8180 2

Presupusul organizator al unor scheme de spălare de bani prin Republica Moldova, Leonid Katz, reţinut pe 19 aprilie la Moscova, se află la libertate şi spune că se va întoarce în Israel.

„Eu deja nu mai sînt în arest. În plus aştept şi o decizie a CEDO. Luni deja voi pleca acasă, în Israel… Am şi o decizie de la Interpol, care arată că eu nu am nicio treabă cu dosarul intentat de CNA. Că omul minte (o persoane care a depus mărturii contra lui Katz n.r.) şi că totul a fost intentat din motive politice”, a declarat Leonid Katz pentru Mold-Street.

Omul de afaceri susţine că ancheta iniţiată de Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi mandatul de arest pentru 30 de zile emis pe numele său, se bazează pe mărturiile unei persoane ce a lucrat pentru afaceristul Veaceslav Platon şi aceasta deja de patru ori şi-a schimbat depoziţiile.

„E un dosar la comanda unor afacerişti din Moldova, care îmi sînt datori cu circa 5 milioane de euro. Vreau ca lumea să afle că eu nu am făcut nimic ilegal şi că nu am legături politice”, a afirmat Katz.

Totodată el spune că va continua să lupte pentru a-şi face dreptate şi că a depus deja la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) o cerere contra Moldovei, în care pretinde despăgubiri pentru că a fost şi este urmărit din motive politice, dar şi pentru că iau fost aduse prejudicii de imagine şi afectate afacerile sale. „Eu cer despăgubiri de 17 milioane de euro de la Republica Moldova”, a precizat omul de afaceri.


Amintim că la mijlocul lunii aprilie 2017, cetățeanul Israelului, Leonid Katz, care ar fi avut afaceri conectate la oficialii de rang înalt din Republica Moldova, a fost reținut la Moscova la cererea autorităților din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?