Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Deputatul APG Serghei Cernev regretă decizia Irinei Vlah

2 iun. 2017,, 16:21   Politică
3294 1

Deputatul în Adunarea Populară a Găgăuziei, (APG) Serghei Cernev regretă că başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, "intenţionat implică Turcia în confruntările din Găgăuzia".

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că Irina Vlah "încearcă să creeze un conflict artificial, pentru a ascunde acţiunile sale din autonomie". "Un exemplu în acest sens servesc audierile privind activitatea postului de televiziune GRT, unde a fost prezent ambasadorul Turciei, Hulusi Kilik. Başcanul mă critică faţă de ambasador şi față de deputatul Ivana Keksal. Dar acest lucru este făcut doar pentru a distrage atenţia de la problemele reale. Keksal răspunde de livrarea echipamentelor de televiziune pentru GRT, dar în loc de tehnică modernă, datorită acţiunilor başcanului, postul de televiziune primeşte tehnică uzată. Am lucrat mult timp cu partenerii din Turcia şi cunosc bine atitudinea lor faţă de activitate. Ei niciodată nu şi-ar fi permis aşa ceva, iar spectacolul jucat în cadrul audierilor şi implicarea reprezentantului oficial al Turciei este un pas deliberat pentru a distrage atenţia", consideră Cernev.

Potrivit lui, "astfel de acţiuni sînt o parte integrantă a politicii başcanului Irina Vlah, care controlează mass-media autonomiei, sare cu paraşuta, participă la evenimente publice, dar nu se ocupă de treburi". "De cînd se află la conducere, Găgăuzia nu a făcut niciun pas înainte, ci doar înapoi. Ea nu are oameni profesionişti, iar Comitetul Executiv al autonomiei se destramă pe zi ce trece. Pe parcursul a doi ani, din Comitet au plecat nouă membri din 17. Oamenii pur şi simplu refuză să participe la hoţiile din autonomie", a spus deputatul.

El intenţionează să se adreseze în instanţa de judecată cu o cerere împotriva başcanului pentru răspîndirea informaţiilor false despre el. "În timpul deplasărilor peste hotare, başcanul vorbeşte despre presiunea autorităţilor centrale asupra Găgăuziei şi, cu toate acestea, susţine toate deciziile lor. Această inconsecvenţă este în detrimentul autonomiei şi adevărul nu mai poate fi ascuns de locuitori. Este puţin probabil că başcanul va putea rămîne pînă la sfîrşit de mandat", consideră deputatul.

Serghei Cernev este deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei din partea circumscripţiei Vulcăneşti. El este preşedintele Comisiei APG pentru tineret, sport şi turism.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?