Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Scrisoare deschisă adresată lui Andrian Candu

2 iun. 2017,, 15:40   Politică
6694 3

Participanții Forumului Civic Urban adresează o scrisoare deschisă președintelui Parlamentului Andrian Candu prin care solicitată excluderea din varianta actuală a proiectului Codului Urbanismului și Construcțiilor, votat în primă lectură, a părții privind Codul Urbanismului.


În acest context, mai este propusă elaborarea unui nou proiect de document al Codului Amenajării Teritoriului și Urbanismului, cu implicarea unei echipe multidisciplinare de experți naționali și internaționali, care ulterior va fi supus procedurii consultărilor cu publicul, după cum prevede legislația în vigoare.

Într-o conferinţă de presă la IPN, membrii Forumului Civic Urban au declarat că lipsa elementului răspunderii juridice este unul dintre motivele pentru care este necesară retragerea proiectului Codului Urbanismului de pe ordinea de zi a Parlamentului. În caz contrar, documentul nu va asigura dezvoltarea domeniului.

Alexandru Munteanu, membru al Forumului Civic Urban, a declarat că proiectul Codului Urbanismului în varianta actuală, ca parte componentă a Codului Urbanismului și Construcțiilor, nu întrunește cerințele față de un act normativ de asemenea anvergură, având carențe de substanță în asigurarea coerenței legale în domeniul urbanismului atât la nivel central, cât și local.

Potrivit lui Alexandru Munteanu, Centrul Național Anticorupție a atenționat asupra existenței normelor care comportă pericol de coruptibilitate și asupra riscului promovării unor interese în detrimentul interesului public general. În termeni generali versiunea actuală a proiectului Codului Urbanismului nu contribuie la îmbunătățirea legislației și a situației existente în domeniul vizat.

Scrisoarea poate fi semnată, până în data de 8 iunie, de către persoane și instituții care susțin inițiativa civică de interes public general.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?