Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Cine este cîștigătorul concursului pentru Agent guvernamental

2 iun. 2017,, 13:31   Societate
1607 0

Comisia de selecție l-a declarat învingător la funcția de agent guvernamental pe Oleg Rotari. Candidatura urmează a fi înaintată Guvernului pentru desemnare, transmite NOI.md

Într-un comunicat de presă al Ministerului Justiției se menționează că Oleg Rotari are diplome de licență și master în drept, a făcut studii de filologie (germană – engleză). Potrivit CV-ului, acesta activează de aproape cinci ani ca jurist detașat la CEDO. În perioada iunie 2008 – noiembrie 2009, Rotari a deținut funcția de consultant în Direcția agent guvernamental a Ministerului Justiției.

Conform legislației, numirea în funcție va fi adusă la cunoștința Curții Europene a Drepturilor Omului prin intermediul Reprezentanței Permanente a Republicii Moldova de pe lîngă Consiliul Europei.

Oleg Rotari a promovat concursul cu un scor final de 9,5 puncte din 10. Candidatul a susținut proba scrisă, interviul, testul de cunoaștere a limbilor oficiale ale UE.

În perioada martie 2016 – aprilie 2017, funcția de agent guvernamental a fost deținută de Marin Gurin. În octombrie 2016, el a fost detașat, prin hotărîre de Guvern, într-o misiune de asistență în Mali. Anterior, această funcție a mai fost ocupată de Lilian Apostol, Vladimir Grosu, Vitalie Pîrlog și Vitalie Nagacevschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?