X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Deputații, îndemnați să doneze sînge pentru copiii aflați în dificultate

2 iun. 2017,, 11:10   Societate
1836 0

Deputații și funcționarii din Secretariatul Parlamentului vor dona astăzi sînge pentru copiii aflați în dificultate, comunică NOI.md.

Acțiunea este organizată în contextul Zilei Internaționale a Copilului de către Parlament în parteneriat cu Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui. Spicherul Andrian Candu i-a îndemnat astăzi pe deputați să se apropie pe parcursul zilei la punctul de colectare instalat în incinta Parlamentului, pentru a dona sînge.

„Luînd în considerare deficitul de sînge care există în spitale, pe parcursul ședinței de astăzi toți cei cărora le permite sănătatea să doneze sînge pentru viitorul copiilor noștri. Este o acțiune nobilă importantă, neobișnuită, dar care vine să susțină copiii cu probleme de sănătate”, a relatat Candu.

Pe 14 iunie este marcată Ziua mondială a donatorului de sînge. Evenimentul se va desfășura în acest an avînd sloganul ”Sîngele ne unește pe toți”, simbolizînd legătura dintre oamenii sănătoși, care donează sînge și oamenii bolnavi, care au nevoie de transfuzii de sînge și componente sanguine. Potrivit medicilor, o donare de sînge poate salva pînă la trei vieți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?