Tensiunea crește! Oficial rus reținut pe Aeroportul Chișinău

Tensiunea crește! Oficial rus reținut pe Aeroportul Chișinău

Autoritățile Republicii Moldova nu se limitează la scandalul diplomatic, care deja a provocat fisuri în relațiile moldo-ruse.

Astfel, joi, 1 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost reținut și deportat șeful adjunct al Centrului Analitic al Guvernului Federației Ruse, Ghenadi Pokatovici.

Oficialul rus avea planificată o vizită de lucru în Transnistria, unde urma să desfășoare un audit financiar-economic în regiune.

”Incidentul respectiv este încă o manifestare distructivă, care denotă despre lipsa disponibilității reale a părții moldovenești pentru stabilirea unor relații constructive cu Transnistria. Cazurile frecvente de deportări a pacificatorilor, savanților,experților, jurnaliștilor, diplomaților și altor reprezentanți ai FR și altor state, care urmează să ajungă în RMN, le calificăm drept o continuare din partea RM a unei strategii ostile în vederea limitării totale a contactelor internaționale ale Transnistriei”, se spune în comunicatul de presă al așa-numitului minister de externe al RMN. 

Amintim că anterior, Guvernul RM a declarat cinci diplomați ruși persoane nongrata. La rîndul său, Rusia a expulzat cinci angajați ai Ambasadei RM în FR. 
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load