Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Obama îl critică pe Trump după ce noul președinte SUA a anulat acordul semnat de el

2 iun. 2017,, 00:35   Externe
1701 0

Fostul președinte democrat Barack Obama și-a exprimat joi regretul după decizia succesorului său, Donald Trump, de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice pe care el l-a semnat, dar a afirmat că această hotărâre nu împiedică progresele în domeniul protejării mediului în restul lumii, transmite AFP.


Într-un comunicat, Barack Obama a reamintit că acordul a fost încheiat, în 2015, numai datorită "leadershipului american pe scena internațională".

În opinia sa, "sectorul privat a optat deja pentru un viitor cu puțin carbon".

"Pentru țările care s-au angajat în acest viitor, Acordul de la Paris a deschis porțile pentru ca întreprinderile, oamenii de știință și inginerii să declanșeze investiții și inovații de înaltă tehnologie și cu puțin carbon la o scară fără precedent", a argumentat Barack Obama.

"Țările care rămân în Acordul de la Paris vor fi cele care vor recolta beneficiile în termeni de locuri de muncă și sectoare de activitate create", a afirmat fostul președinte american.

"Consider că Statele Unite trebuie să se afle în avangardă. Chiar în absența unui leadership american, chiar dacă această administrație se alătură unui mic număr de țări care resping viitorul. Sunt convins că statele noastre, orașele și întreprinderile vor fi la înălțime și vor face și mai mult pentru a proteja planeta noastră pentru generațiile viitoare", a încheiat Barack Obama .

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?