X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

O sută de copii vor participa la Programul DOR 2017

1 iun. 2017,, 18:15   Societate
1798 0

Copii din diasporă și din Republica Moldova au fost selectați să participe la Programul DOR – Diaspora * Origini * Reveniri, organizat în perioada 20-28 august curent. Programul DOR se desfășoară al cincilea an consecutiv sub patronajul Prim-ministrului R. Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Biroul relații cu diaspora (BRD).

La DOR 2017 vor participa copii și adolescenți din 14 țări: Italia, Portugalia, Spania, Germania, Grecia, România, Ucraina, Irlanda, Marea Britanie, Austria, Cehia, Franța, Canada și Republica Moldova. În total, pentru participare la program s-au înregistrat 197 de persoane, fiind selectați 100 de participanți, dintre care 20 de copii din Republica Moldova și 80 din diasporă. Aceștia vor avea activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întîlniri cu diverse personalități din țară.

Dosarele copiilor din Republica Moldova au fost selectate în urma unui concurs național de creație. Doritorii de a participa la concurs trebuiau să reprezinte conceptul de dor în raport cu migrația printr-o formă artistică (eseu, poezie, cîntec, desen, fotografie, video etc.).

Toți cei 100 de copiii, au primit pe 1 iunie. de Ziua Internațională a Copiilor un mesaj din partea echipei BRD, prin care au fost anunțați că sînt participanți ai Programului DOR 2017.

DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova și constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară pentru copiii cetățenilor din R. Moldova aflați peste hotare. Programul are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor – generația a doua de emigranți – cu țara lor de baștină, Republica Moldova. Prima ediție a DOR a avut loc în 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?