X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Selfie-urile ar putea deveni metodă de acces la bordul aeronavelor

2 iun. 2017,, 04:32   Externe
2818 0

Selfie-urile ar putea deveni, în viitor, metoda prin care vei avea acces la bordul aeronavelor, înlocuind metodele clasice.

Un astfel de sistem care elimină necesitatea de a deține documente va fi testat de o companie de zbor americană. Astfel, cei de la JetBlue vor să testeze acest sistem în parteneriat cu US Customs and Border Protection (CBP), începînd cu luna iunie. Testele vor avea loc la Logan International Airport, din Boston.

Noul sistem se folosește de elemente biometrice, mai specific recunoașterea facială, pentru a vedea dacă cel din fotografia de pe pașaport este chiar persoana în cauză. Compania aeriană este prima care folosește un astfel de sistem, iar pasagerii trebuie doar să aleagă să folosească acest sistem. Momentan, testul este unul restrîns, iar compania nu a specificat dacă are planuri de a-l extinde.

Procesul este destul de simplu: ca pasager, te așezi în fața unei camere foto, iar fotografia făcută acolo este comparată cu fotografia din pașaport, stocată și în baza de date a CBP. Dacă ai undă verde la comparație, ești notificat printr-un mesaj afișat pe un ecran de lîngă camera foto că te poți îmbarca în avion. Angajați ai companiei vor fi în preajma acestui sistem pentru a oferi asistență, dacă este cazul.

„Sperăm că putem oferi o experiență mai bună în cadrul aeroporturilor, mai ales cînd vine vorba de îmbarcare”, spune Joanna Geraghty, vicepreședinte al JetBlue. Aceasta nu este prima încercare a companiei de a îmbunătăți experiențele pasagerilor, scrie digitaltrends.com, citat de Playtech.

În New York, aceștia au introdus un sistem de self-check-in și de transfer de bagaje pentru a reduce timpii de așteptare la coadă. Sistemul pare să fi fost unul de succes, deoarece a fost extins și la alte aeroporturi.

Și alte companii tatonează terenul în domeniul biometricii, pentru a îmbunătăți experiența de zbor, astfel că în viitor asemenea metode ar putea deveni răspîndite și adoptate la scară largă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?