Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Majoritatea ilegalilor aflați în Rusia sînt din Ucraina, Moldova şi Asia Centrală

1 iun. 2017,, 14:32   Societate
2259 1

În anul 2016, la frontiera de stat a Rusiei au fost reţinuți circa 5000 de migranţi ilegali, anuhilaţi 68 de organizatori ai canalelor de migraţie ilegală a cetăţenilor străini.

Acest fapt a fost comunicat de prim-vicedirectorul, conducătorul Serviciului Grăniceri al SFS al Rusiei, generalul de armată Vladimir Kulişov.

Totodată, el a menţionat că pericolul migraţiei ilegale a cetăţenilor străini în FR rămîne actuală. Potrivit lui Kulişov, cauza migraţiei este instabilitatea situaţiei militar-politice şi social-economice din ţările Orientului Apropiat, Asia Centrală şi de Sud-Est.

Partea principală a migranţilor ilegali a constituie cetăţenii fostelor republici sovietice din Asia Centrală, Moldova şi Ucraina, care încearcă să intre pe teritoriul Federaţiei Ruse în căutarea unui loc de muncă, comunică Interfax.

Kulişov a menţionat că se menţine fluxul de cetăţeni străini, în principal imigranți din ţările Orientului Apropiat, Asia de Sud-Est, Africa de Nord, care circulă în tranzit prin teritoriul Rusiei spre ţările Europei Occidentale. Totodată, şeful Serviciului Grăniceri al SFS al Rusiei a comunicat despre activizarea tentativelor de trecere peste frontiera de stat a mărfurilor de larg consum şi produselor agricole, fapt cauzat de sancţiunile economico-comerciale ale ţărilor UE faţă de Rusia şi măsurile de răspuns ale FR.

În anul 2016 organele de grăniceri, în comun cu subdiviziunile MAI, FCS al Rusiei şi „Rosselhoznadzor”-ului, au contracarat peste 1,1 mii de tentative de introducere ilegală pe teritoriul FR a produselor alimentare în valoare totală de peste 190 de milioane de ruble.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?